Curs peisagistică

Cursul peisagistic se adreseaza atat celor care doresc sa practice aceasta activitate ca hobby, cat si celor care vor sa isi contruiasca un viitor in domeniu. Acesta va fi structurat pe mai multe capitole in care se vor discuta notiuni introductive, principii si aspecte tehnice necesare in amenajarea eficienta a spatiului dat, urmarindu-se transmiterea de cunostinte si aptitudini necesare realizarii unui proiect de peisagistica.

Cursul peisagistic este bazat atat pe ore de teorie, cat si de practica, partea de teorie predata la curs fiind intercalata cu vizite pe teren, discutii pe studii de caz si exercitii de clasa. In cadrul acestui curs veti invata regulile de baza ale amenajarilor peisagistice si uneltele necesare amenajarii coerente si estetice a spatiilor exterioare. Vor fi abordate teme precum: compozitia spatiului, elemente de mediu, forma, culoare, textura, unitate, notiuni de horticultura si nu numai.

Exteriorul trebuie sa fie o prelungire a spatiului de locuit interior

Desi domeniul peisagisticii se extinde de la amenajarea microgradinilor pana la conturarea spatiului public (strada, scuar, gradina, parc) si chiar la interventii in macropeisaj, acest modul se concentreaza pe tratarea spatiilor exterioare private si semiprivate. Intrucat peisagistica este arta lucrului prin elemente naturale (minerale si vegetale) va implica in consecinta activitatea cu structuri si componente vii si va necesita, pentru o practica corecta, o profunda intelegere a naturii, pasiune si respect pentru tot ceea ce propune aceasta si, nu in ultimul rand, o vadita inclinatie spre frumos.
mse

Cui se adresează cursul peisagistic?

Cursurile se adreseaza persoanelor juridice care vor sa invete personalul in ingrijirea spatiilor verzi, dar si persoanelor fizice, pentru ingrijirea propriilor gradini si tinerilori absolventi care vor sa isi construiasca o cariera in domeniu.

Beneficiază de o sesiune 1 la 1 gratuită

Suntem bucuroși să împărtășim cu voi cursurile noastre de amenajare peisagistică, iar persoanele interesate de urmarea acestora pot beneficia de o sesiune 1 la 1 gratuită în limita locurilor disponibile. Suntem aici pentru a te învăța nu doar cum să înfrumusețezi o grădină, ci să pornim într-o călătorie de creștere, dezvoltare și înțelegere. Profită acum de această oportunitate pentru a aprofunda frumusețea amenajării peisagistice, chiar din confortul propriei case. Abia așteptăm să împărtășim grădina noastră de cunoștințe cu tine!

Obiectivele cursului peisagistic constau in:

 • Construirea unei imagini coerente, corecte si cuprinzatoare a artei amenajarilor peisagere
 • Intelegerea peisagisticii in context si coordonarea cu domeniile conexe
 • Studiul elementelor si instrumentelor de lucru in peisagistica
 • Expunerea principiilor de baza in proiectarea spatiilor verzi, explicarea si exemplificarea acestora
 • Propunerea unei abordari concrete a proiectului de peisagistica
 • Aptitudini si competente pe care le veti acumula in cadrul cursului peisagistic de la MSE NEW GARDEN
 • Dezvoltarea creativitatii si a simtului estetic
 • Insusirea unor cunostinte tehnice de proiectare peisagera
 • Dobandirea intelegerii spatiului tridimensional si reprezentarea lui grafica
 • Aptitudini de identificare a materialelor si vegetatiei potrivite spatiului respectiv
 • Intelegerea contextului urban, organizarea functionala a spatiului si modalitati de interventie asupra lui
mse

Înscrie-te acum la cursul peisagistic

mse
0747 43 43 43 - Departament executie
Str. Calea Bucuresti nr. 249 (in incinta IATSA Brasov)

Contactati-ne

0747 43 43 43