Sisteme de drenaj al apei

Dacă solul este un element foarte important atunci când vorbim despre aspectul general al unei grădini, îngrijirea acestuia ar trebuie să fie, de asemenea, în topul priorităților noastre. Un sistem de drenaj este esențial pentru ca plantele din curtea ta, și nu numai, să se dezvolte într-un mediu curat și sănătos. Acestea contribuie la îndepărtarea apelor pluviale, la prevenirea pericolului de inundație și, cel mai important, dacă sunt îngrijite corespunzător te pot scuti de foarte multe probleme pe care le-ai putea întâmpina pe termen lung.

Drenaj prin gropi sau tuburi speciale (grofat)

Din punct de vedere tehnic drenajul subteran se poate realiza prin doua metode: fie prin forare, procedură prin care se executa drenuri verticale, sau prin canale, galerii ori  conducte, în cazul cărora se utilizează tuburi riflate, în așa fel încât să se poată executa drenajul orizontal.

Un sistem de drenaj orizontal este alcătuit din drenuri absorbante care captează apa subterană în exces și o evacuează în drenurile colectoare. Acestea din urmă adună apa și o transportă, fiind alcătuite din tuburi drenate și material filtrant. Tubul drenat este prevăzut, de asemenea, cu orificii pentru accesul apei. Drenurile colectoare primesc apa captată și o transportă în canalele de evacuare. Așadar, acestea interceptează și captează apa subterană provenită din surse învecinate perimetrului drenat.

O îngrijire corespunzătoare și atentă a acestor sisteme este calea cea mai sigură către o grădină sănătoasă! Împreună cu tine vom decide care este cea mai bună opțiune pentru curtea și spațiul de care dispui și vom implementa un sistem care să funcționeze impecabil. De asemenea, reține lucrările de mentenanță și verificările periodice sunt la fel de importante pentru a asigura funcționarea optimă a sistemului așa că nu trebuie să uiți de efectuarea acestora, la un anumit interval de timp.

Important este ca implementarea sistemului să se facă cât mai corect din punct de vedere constructiv, pentru ca acesta să își poată îndeplini scopul pe termen lung.

 

Solicita oferta

0747 43 43 43
gradini@mse-group.ro
gazon@mse-group.ro
office@mse-group.ro
mse
0747 43 43 43 - Departament executie
Str. Calea Bucuresti nr. 249 (in incinta IATSA Brasov)

Contactati-ne

0747 43 43 43